Papryka smażona z bułką i orzechami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2312
Składniki:
- 4 łyżki oleju
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- 0,5 szklanki bułki tartej
- 0,5 szklanki tłuczonych orzeszków pinii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwoną i zieloną pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną paprykę, po czym oprószyć ja szczyptą soli, pieprzu, suszoną kolendrą, oregano i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez 2 minuty. Po tym czasie dodać do tego tłuczone orzeszki pinii i wsypać bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kolejne 2 minuty. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)