Papryka smażona z bułką i orzechami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2312
Papryka smażona z bułką i orzechami
fot. kochtopf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 0,5 szklanki tłuczonych orzeszków pinii
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwoną i zieloną pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną paprykę, po czym oprószyć ja szczyptą soli, pieprzu, suszoną kolendrą, oregano i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez 2 minuty. Po tym czasie dodać do tego tłuczone orzeszki pinii i wsypać bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez kolejne 2 minuty. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów