Alloco
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2507
Składniki:
- 250 ml oleju palmowego
- 4 banany
- 1 cebula
- 1 łyżka mielonej papryki chili
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w plastry o grubości 1 cm. Plastry bananów oprószyć mieloną papryką i szczypta soli. Następnie cebulę obrać ze skóry, posiekać drobno i razem z oprószonymi bananami wrzucić do rozgrzanego mocno oleju palmowego na patelni. Smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)