Sałatka z komosy ryżowej, makreli i sera feta
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3080
Składniki:
- 200 g wędzonej makreli
- 30 g sera feta
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 mango
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i szybko zagotować. Zagotowaną odcedzić i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanej komosy ryżowej wraz z pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i serem feta. Makrelę wędzona rozdrobnić na małe kawałki i dodać do składników. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)