Sałatka z komosy ryżowej, makreli i sera feta

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3080
Sałatka z komosy ryżowej, makreli i sera feta
fot. Kelly Schott / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonej makreli
  • 30 g sera feta
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 mango
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mango umyć i osączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać ją 2 szklankami lekko osolonej wody i szybko zagotować. Zagotowaną odcedzić i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanej komosy ryżowej wraz z pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i serem feta. Makrelę wędzona rozdrobnić na małe kawałki i dodać do składników. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów