Sałatka z komosy ryżowej, mandarynek i cebuli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2276
Składniki:
- 4 mandarynki
- 3 cebule
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1 szklanka komosy ryżowej
- 1 zielony ogórek
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Następnie odcedzić i na gorąco wymieszać z keczupem. Warzywa oraz mandarynki umyć i osączyć z wody. Mandarynki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w plastry. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Cebule obrać ze skóry, zalać lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, po czym połączyć ze wszystkimi składnikami. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)