Sałatka z komosy ryżowej, mandarynek i cebuli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2068
Sałatka z komosy ryżowej, mandarynek i cebuli
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 4 mandarynki
  • 3 cebule
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 1 zielony ogórek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Następnie odcedzić i na gorąco wymieszać z keczupem. Warzywa oraz mandarynki umyć i osączyć z wody. Mandarynki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w plastry. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Cebule obrać ze skóry, zalać lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, po czym połączyć ze wszystkimi składnikami. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów