Sałatka z kokardkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1537
Składniki:
- 350 g makaronu kokardki Arrighi
- 250 g pomidorków cherry
- czerwona papryka
- garść świeżej bazylii
- 2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g
- 40 g czarnych oliwek Serpis
- 200 g mozzarelli
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.
Komentarze (0)