Papryka grillowana z sardelą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2314
Papryka grillowana z sardelą
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 podłużne, czerwone, słodkie papryki
  • 4 wędzone sardele
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Paprykę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę przekroić w poprzek i usunąć nasiona. Natkę pietruszki pokroić drobno. Sardele oczyścić ze skóry oraz ości i przełożyć na wydrążone papryki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać pozostałych do składników. Wszystko posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki, oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć na aluminiową tackę od grilla. Następnie zalać oliwą z oliwek i przypiec na rozpalonym grillu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów