Papryka grillowana z sardelą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2314
Składniki:
- 4 podłużne, czerwone, słodkie papryki
- 4 wędzone sardele
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Paprykę oraz natkę pietruszki umyć i osączyć z wody. Następnie paprykę przekroić w poprzek i usunąć nasiona. Natkę pietruszki pokroić drobno. Sardele oczyścić ze skóry oraz ości i przełożyć na wydrążone papryki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać pozostałych do składników. Wszystko posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki, oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć na aluminiową tackę od grilla. Następnie zalać oliwą z oliwek i przypiec na rozpalonym grillu.
Komentarze (0)