Sałatka z kaszy kuskus, jajek, fasoli i pomidorów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3790
Składniki:
- 10 dag zielonej fasolki szparagowej
- 2 pomidory
- 2 łyżki majonezu
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 2 jajka
- 1 główka sałaty
- 1 cebula
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Sałatę dokładnie opłukać, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Kaszę kuskus zalać 2 szklankami wrzącej, lekko osolonej wody, trzymać przez 3 minuty, A potem odcedzić. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, pokroić na kawałki, zalać niewielką ilością lekko osolonej wody i gotować do miękkości. Następnie odcedzić i dodać do kaszy. Jajka ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, cebulę pokroić drobno i dodać do sałatki. Pomidory pokroić w plastry, natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać z majonezem i przełożyć na sałatę.
Komentarze (2)
ale ile jajek? niepełny ten przepis :(
Potrzebne są 2 jajka