Sałatka z fasoli, groszku i pomidorów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3203
Składniki:
- 40 g białej, dużej fasoli
- 20 dag zielonego groszku w łupinie
- 3 pomidory
- 2 marchewki
- 2 liście mięty
- 1 ogórek szklarniowy
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć na 4 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Pomidory pokroić drobno i dodać do sałatki. Groszek zielony przekroić na kawałki, dodać do niego pokrojoną w kostkę marchew, ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody, odcedzić i dodać do całości. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i przełożyć na talerz. Wierzch udekorować liściem mięty.
Komentarze (0)