Sałatka z fasoli, pomidorów i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2767
Składniki:
- 400 g białej fasoli w zalewie
- 2 czerwone pomidory
- 2 żółte pomidory
- 2 dojrzale awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Fasolę białą osączyć z zalewy, przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i przesypać do miski. Pomidory pokroić na kawałki i dodać do fasoli. Awokado pozbawić pestki, miąższ wydrążyć łyżeczką i dodać do składników w misce. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości wraz z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać oliwą z oliwek, po czym doklładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)