Sałatka z fasoli, pomidorów i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2767
Sałatka z fasoli, pomidorów i awokado
fot. SodexoUSA / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 2 czerwone pomidory
  • 2 żółte pomidory
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Fasolę białą osączyć z zalewy, przełożyć na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia i przesypać do miski. Pomidory pokroić na kawałki i dodać do fasoli. Awokado pozbawić pestki, miąższ wydrążyć łyżeczką i dodać do składników w misce. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości wraz z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać oliwą z oliwek, po czym doklładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów