Sałatka z grejpfruta, granatu i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4890
Składniki:
- 2 grejpfruty czerwone
- 2 awokado
- 2 granaty
- 1 pęczek świeżej bazylii
- 0,5 łyżeczki cukru pudru
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Grejpfruta obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i oprószyć cukrem pudrem. Awokado obrać ze skóry, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do grejpfruta. Granaty przekroić na połowy, wyłuskać nasiona łyżeczką i dodać do składników. Dodać do tego listki bazylii, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)