Sałatka z halloumi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2117
Składniki:
- 300 g sera halloumi
- 2 czerwone papryczki chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek świeżego szpinaku
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak z rukolą wyłożyć na talerz, skropić oliwą z oliwek i oprószyć szczyptą soli oraz białego pieprzu. Następnie ser halloumi pokroić na porcje, przełożyć na rozgrzana patelnie bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do składników na talerzu. Papryczkę chili pokroić w cienkie plastry, pozbawić je nasion i posypać nią całość.
Komentarze (0)