Tortilla z serem halloumi i bakłażanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3634
Składniki:
- 250 g sera halloumi
- 6 małych tortilli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- natka pietruszki
- keczup pikantny
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tortille podgrzać na patelni bez tłuszczu, wyłożyć na talerz i wycisnąć na nie keczup. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić drobno pokrojony czosnek i zeszklić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Bakłażana pokroić w kostkę i razem z papryką dodać do czosnku. Warzywa smażyć przez 3 minuty, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i przełożyć na keczup. Ser halloumi pokroić w plastry, przypiec na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do całości. Wszystko udekorować pokrojona natką pietruszki.
Komentarze (1)
fajne, ale ketchup do halloumi to profanacja