Tortilla z serem halloumi i bakłażanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3634
Tortilla z serem halloumi i bakłażanem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g sera halloumi
  • 6 małych tortilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • natka pietruszki
  • keczup pikantny
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tortille podgrzać na patelni bez tłuszczu, wyłożyć na talerz i wycisnąć na nie keczup. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić drobno pokrojony czosnek i zeszklić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Bakłażana pokroić w kostkę i razem z papryką dodać do czosnku. Warzywa smażyć przez 3 minuty, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i przełożyć na keczup. Ser halloumi pokroić w plastry, przypiec na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i dodać do całości. Wszystko udekorować pokrojona natką pietruszki.

Komentarze (1)

fajne, ale ketchup do halloumi to profanacja

Podobne przepisy

Więcej przepisów