Kuskus z serem halloumi i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4380

Składniki:

  • 150 g kaszy kuskus
  • 140 g sera halloumi
  • 290 g papryki
  • 140 g pieczarek
  • 1 wyciśnięty ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 15 g świeżych ziół (oregano, bazylia, natka pietruszki) i kilka listków do dekoracji

Opis przygotowania:

Kuskus wsyp do naczynia i zalej go 300 ml wrzącej wody. Przykryj i pozostaw na 5 minut. W tym czasie smaż pokrojoną paprykę przez 3-4 minuty na dużym ogniu. Rozgrzej jedną łyżkę oliwy na patelni i smaż czosnek przez 1 minutę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 3-4 minuty, aż będą złociste. Odstaw. Wlej pozostałą oliwę na patelnię i smaż pokrojony w kostkę ser halloumi przez 2 minuty, aż stanie się złocisty. Do kaszy dodaj pokrojoną paprykę i posiekane zioła oraz odrobinę soli. Wyłóż na talerze, a na wierzchu ułóż ser i pieczarki. Do przybrania możesz użyć kilka listków ziół.

Autor: banan

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów