Kuskus z serem halloumi i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4699
Składniki:
- 150 g kaszy kuskus
- 140 g sera halloumi
- 290 g papryki
- 140 g pieczarek
- 1 wyciśnięty ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 15 g świeżych ziół (oregano, bazylia, natka pietruszki) i kilka listków do dekoracji
Opis przygotowania:
Kuskus wsyp do naczynia i zalej go 300 ml wrzącej wody. Przykryj i pozostaw na 5 minut. W tym czasie smaż pokrojoną paprykę przez 3-4 minuty na dużym ogniu. Rozgrzej jedną łyżkę oliwy na patelni i smaż czosnek przez 1 minutę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 3-4 minuty, aż będą złociste. Odstaw. Wlej pozostałą oliwę na patelnię i smaż pokrojony w kostkę ser halloumi przez 2 minuty, aż stanie się złocisty. Do kaszy dodaj pokrojoną paprykę i posiekane zioła oraz odrobinę soli. Wyłóż na talerze, a na wierzchu ułóż ser i pieczarki. Do przybrania możesz użyć kilka listków ziół.
Komentarze (0)