Sałatka z grzybów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2110

Składniki:

  • 400 g świeżych grzybów
  • 50 g śmietany kremówki
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Grzyby obrać, pokroić w kostkę i obgotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Następnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Pomidory i cebulę pokroić drobno, dodać do niej ocet, pieprz, utłuc kminek i dodać wszystko do grzybów. Całość skropić koncentratem pomidorowym, wymieszać i polać śmietaną.

1 komentarz

uzupełnienie: użyć tylko samych kapeluszy np. podgrzybków ,są tanie i wydajne w smaku i aromacie. Autorze wybacz

Podobne przepisy