Sałatka z grzybów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2800
Składniki:
- 400 g świeżych grzybów
- 50 g śmietany kremówki
- 4 pomidory
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka kminku
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Grzyby obrać, pokroić w kostkę i obgotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Następnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Pomidory i cebulę pokroić drobno, dodać do niej ocet, pieprz, utłuc kminek i dodać wszystko do grzybów. Całość skropić koncentratem pomidorowym, wymieszać i polać śmietaną.
Komentarze (1)
uzupełnienie: użyć tylko samych kapeluszy np. podgrzybków ,są tanie i wydajne w smaku i aromacie. Autorze wybacz