Sałatka z grzankami, boczkiem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1855
Składniki:
- 25 g wędzonego boczku w
- 25 g gotowanej szynki
- 2 pomidory
- 2 łyżki oleju
- 2 kromki chleba tostowego
- 1 główka sałaty zielonej
- 1 główka czerwonej sałaty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Na pomidory wyłożyć sałatę zieloną oraz czerwoną i oprószyć warzywa szczyptą soli. Następnie boczek wędzony oraz gotowaną szynkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić razem na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumienione składniki ściągnąć z ognia i dodać do składników na talerzu. Rozgrzać olej na patelni i dodać do tego pokrojone w kostkę kromki chleba tostowego. Smażyć do chwili, aż się przyrumieni, a następnie ściągnąć go z patelni i dodać do całości.
Komentarze (0)