Sałatka z groszkiem, serem, awokado i pistacjami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1930
Składniki:
- 30 g zielonego groszku w łupinie
- 20 g pistacji
- 2 dojrzale awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka tartego parmezanu
- natka selera
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Groszek w łupinach pozbawić rdzenia oraz końcówek i przełożyć do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do groszku w misce. Natkę selera pokroić drobno i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać tartym parmezanem. Wszystko zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i posypać pistacjami
Komentarze (0)