Sałatka z groszkiem, serem, awokado i pistacjami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1930
Sałatka z groszkiem, serem, awokado i pistacjami
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g zielonego groszku w łupinie
  • 20 g pistacji
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • natka selera
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Groszek w łupinach pozbawić rdzenia oraz końcówek i przełożyć do miski. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do groszku w misce. Natkę selera pokroić drobno i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać tartym parmezanem. Wszystko zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać, przełożyć na talerz i posypać pistacjami

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów