Grzanki z kaszanką, pistacjami, awokado i żurawiną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1952
Składniki:
- 200 g tłuczonych pistacji
- 50 g żurawiny do mięs
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 kromki chleba żytniego
- 2 plastry kaszanki
- 1 dojrzałe awokado
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tłuczone pistacje przesypać do miski i zalać je 1 łyżką oliwy z oliwek. Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ dodać do składników w misce. Całość razem rozdrobnić widelcem. Kromki chleba żytniego przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, lekko je zrumienić i przełożyć na talerz. Następnie plastry kaszanki pozbawić skóry i przełożyć je na rozgrzaną oliwę na patelni. Kaszankę oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Zrumienioną ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i nałożyć na grzanki z chleba. Na to nałożyć rozdrobnione składniki z miski i żurawinę.
Komentarze (0)