Cukinia z awokado i pistacjami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2923
Składniki:
- 2 młode, zielone cukinie
- 2 łyżki pistacji
- 2 dojrzale awokado
- 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 0,5 szklanki soku cytrynowego
- 0,5 łyżeczki soli morskiej
Opis przygotowania:
Cukinie z awokado umyć i osączyć z wody. Cukinie pokroić w cienkie, podłużne plastry i wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej cukinii. Następnie sok cytrynowy przelać do kubka, wlać do niego oliwę z oliwek, dodać sól morską, skórkę cytrynową, suszony tymianek i wymieszać. Wymieszanymi składnikami zalać pokrojone składniki na talerzu, po czym wszystko posypać pistacjami i wstawić na 30 minut do lodówki.
Komentarze (0)