Cukinia z awokado i pistacjami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2645
Cukinia z awokado i pistacjami
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 młode, zielone cukinie
  • 2 łyżki pistacji
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 łyżka tartej skórki cytrynowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 0,5 szklanki soku cytrynowego
  • 0,5 łyżeczki soli morskiej

Opis przygotowania:

Cukinie z awokado umyć i osączyć z wody. Cukinie pokroić w cienkie, podłużne plastry i wyłożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej cukinii. Następnie sok cytrynowy przelać do kubka, wlać do niego oliwę z oliwek, dodać sól morską, skórkę cytrynową, suszony tymianek i wymieszać. Wymieszanymi składnikami zalać pokrojone składniki na talerzu, po czym wszystko posypać pistacjami i wstawić na 30 minut do lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów