Zupa z grillowanego kurczaka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1849
Składniki:
- 2 udka z kurczaka
- 2 pomidory
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 l wody
- 1 łyżka śmietany
- garstka świeżego tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Marchew obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Następnie udka z kurczaka skropić oliwą z oliwek, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i przyrumienić na ruszcie rozpalonego grilla. Przyrumienione mięso przełożyć do rondla i dodać do niego wszystkie pokrojone wcześniej warzywa. Całość zalać wodą, doprawić do smaku szczyptą soli i gotować na średnim ogniu do miękkości składników. Po ugotowaniu ściągnąć z ognia, wyciągnąć z nich gotowane, grillowane mięso, a resztę przelać na talerz i posypać świeżym tymiankiem.
Komentarze (0)