Sałatka z grillowaną dynią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1443
Składniki:
- 400 g miąższu z dyni
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek rukoli
- pęczek roszponki
- pęczek młodej botwinki
- szczypta białego, mielonego pieprzu
- sól
Opis przygotowania:
Rukolę, roszponkę, botwinkę oraz miąższ z dyni umyć i odsączyć z wody. Umyte warzywa przełożyć na talerz. Miąższ z dyni skropić oliwą z oliwek, oprószyć go szczyptą soli, białego pieprzu i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Dynię grillować do miękkości, po czym ściągnąć ją z grilla i dodać do całości.
Komentarze (0)