Sałatka z grillowaną dynią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1159
Sałatka z grillowaną dynią
fot. vanillaechoes / elements.envato.com

Składniki:

  • 400 g miąższu z dyni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pęczek rukoli
  • pęczek roszponki
  • pęczek młodej botwinki
  • szczypta białego, mielonego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania:

Rukolę, roszponkę, botwinkę oraz miąższ z dyni umyć i odsączyć z wody. Umyte warzywa przełożyć na talerz. Miąższ z dyni skropić oliwą z oliwek, oprószyć go szczyptą soli, białego pieprzu i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Dynię grillować do miękkości, po czym ściągnąć ją z grilla i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów