Sałata grillowana z serem, truskawkami i rabarbarem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1816
Sałata grillowana z serem, truskawkami i rabarbarem
fot. Tavalla / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g sera pleśniowego Lazur
  • 40 g truskawek
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 sałaty rzymskie
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Sałatę rzymską, truskawki oraz rabarbar umyć i osączyć z wody. Następnie truskawki z rabarbarem pokroić w cienkie plastry i przełożyć razem do jednej miski. Następnie rozpalić grill i położyć na jego ruszcie pokrojoną na połowy sałatę rzymską. Sałatę grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Kiedy to nastąpi, ściągnąć ją z grilla, oprószyć szczyptą soli i dodać do składników w misce. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać do niej pokrojony drobno ser pleśniowy. Ser smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rozpuszczać. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów