Sałata grillowana z serem, truskawkami i rabarbarem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1816
Składniki:
- 200 g sera pleśniowego Lazur
- 40 g truskawek
- 2 łodygi rabarbaru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 sałaty rzymskie
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Sałatę rzymską, truskawki oraz rabarbar umyć i osączyć z wody. Następnie truskawki z rabarbarem pokroić w cienkie plastry i przełożyć razem do jednej miski. Następnie rozpalić grill i położyć na jego ruszcie pokrojoną na połowy sałatę rzymską. Sałatę grillować do chwili, aż zacznie się rumienić. Kiedy to nastąpi, ściągnąć ją z grilla, oprószyć szczyptą soli i dodać do składników w misce. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać do niej pokrojony drobno ser pleśniowy. Ser smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rozpuszczać. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)