
Grillowana polędwica wołowa z komosą i sałatką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2047

Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 150 g komosy ryżowej
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki oleju
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Ogórka oraz rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Kukurydzę osączyć z zalewy. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu komosę odparować i wymieszać z osączoną z zalewy kukurydzą. Po wymieszaniu dodać to do warzyw na talerzu. Następnie polędwicę wołową wysmarować olejem, oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzu i grillować na ruszcie rozpalonego grilla do miękkości. Gotową ściągnąć z grilla i dodać do całości. Wszystko posypać rukolą i czarnym sezamem.
Komentarze (0)