Dynia grillowana z jagnięciną i chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1858
Składniki:
- 300 g zielonej dyni
- 200 g mięsa jagnięcego bez kości
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 zielona papryka chili
- szczypta suszonego szafranu
- natka zielonej pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Paprykę chili pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Dynię pokroić na porcje, wysmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek, oprószyć pieprzem, solą oraz suszonym szafranem i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Na kolejną tackę wyłożyć mięso jagnięce i pokrojona paprykę chili, po czym składniki zalać pozostałą oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem oraz solą. Wszystkie składniki postawić na rozpalonym grillu i piec do miękkości. Upieczone ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)