Sałatka z gotowanych żołądków

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3576
Sałatka z gotowanych żołądków
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 500 g pomidorków cherry
  • 500 g żołądków drobiowych
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cm imbiru
  • 1 główka sałaty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz żołądki umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z sałatą. Żołądki drobiowe pozbawić białych błon, po czym pokroić na drobne kawałki, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości z obranym ze skóry oraz pokrojonym drobno imbirem. Następnie odcedzić i dodać do składników. Całość zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone na połówki pomidory.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów