Sałatka z gotowanych żołądków
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3576
Składniki:
- 500 g pomidorków cherry
- 500 g żołądków drobiowych
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cm imbiru
- 1 główka sałaty
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz żołądki umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z sałatą. Żołądki drobiowe pozbawić białych błon, po czym pokroić na drobne kawałki, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości z obranym ze skóry oraz pokrojonym drobno imbirem. Następnie odcedzić i dodać do składników. Całość zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone na połówki pomidory.
Komentarze (0)