Sałatka z dzikim ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1779
Składniki:
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 zielona cykoria
- 1 szklanka dzikiego ryżu
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Łodygi selera naciowego pokroić na małe kawałki, przełożyć do rondla, po czym zalać je dwoma szklankami lekko osolonej wody i gotować przez 2 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie dodać do nich podzieloną na liście cykorię i gotować jeszcze przez 1 minutę. Następnie gotowane składniki odcedzić i przełożyć na talerz. Dziki ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i wymieszać z warzywami na talerzu. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)