Sałatka z dwoma rodzajami sera i grzankami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3326

Składniki:

  • 140 g fety
  • 25 g parmezanu
  • 2 cienkie kromki białego chleba bez skórki
  • 1 łyżeczka suszonej papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 wyciśnięty ząbek czosnku
  • 1 duża sałata rzymska
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 duża cukinia
  • 6 łyżek gotowego sosu do sałatek
  • czarny pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C. Pokrój chleb w 2-cm kostki, obtocz go w papryce, oliwie i czosnku i piecz przez 8 minut, aż będzie chrupki. Porwij liście sałaty. Obierz i pokrój awokado, a następnie skrop plastry sokiem z cytryny i posyp czarnym pieprzem świeżo zmielonym. Cukinię pokrój w słupki i dodaj wraz z sałatą, fetą, chlebem, awokado i parmezanem do salaterki. Przed podaniem polej sosem do sałatek.

Autor: banan

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów