Sałatka z dwoma rodzajami sera i grzankami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3326
Składniki:
- 140 g fety
- 25 g parmezanu
- 2 cienkie kromki białego chleba bez skórki
- 1 łyżeczka suszonej papryki
- 2 łyżki oliwy
- 1 wyciśnięty ząbek czosnku
- 1 duża sałata rzymska
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 duża cukinia
- 6 łyżek gotowego sosu do sałatek
- czarny pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C. Pokrój chleb w 2-cm kostki, obtocz go w papryce, oliwie i czosnku i piecz przez 8 minut, aż będzie chrupki. Porwij liście sałaty. Obierz i pokrój awokado, a następnie skrop plastry sokiem z cytryny i posyp czarnym pieprzem świeżo zmielonym. Cukinię pokrój w słupki i dodaj wraz z sałatą, fetą, chlebem, awokado i parmezanem do salaterki. Przed podaniem polej sosem do sałatek.
Komentarze (0)