Deser czekoladowo-grahamowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1881
Składniki:
- 300 g gorzkiej czekolady
- 200 g krakersów grahamowych
- 15 g orzechów tłuczonych włoskich
- 15 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki syropu klonowego
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Krakersy grahamowe pokruszyć na drobne kawałeczki. Czekoladę połamać na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. Do rozpuszczonej czekolady wlać syrop klonowy, wsypać tłuczone orzechy, wiórki kokosowe oraz pokruszone wcześniej krakersy grahamowe. Całość dokładnie wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i przelać na wyłożoną papierem do pieczenia tackę. Wszystko pozostawić do zastygnięcia czekolady. Kiedy czekolada zastygnie, usunąć papier, połamać na kawałki i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)