Mintaj z awokado i czerwoną kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2198
Składniki:
- 200 g mrożonych filetów z mintaja
- 2 awokado
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka cukru
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- pęczek zielonego koperku
- natka zielonej pietruszki
- olej do smażenia
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Kapustę czerwona poszatkować na grubej tarce jarzynowej, po czym wrzucić do 1 l lekko osolonej, wrzącej wody i trzymać przez 2 minuty. Następnie kapustę odcedzić i przełożyć na talerz. Mintaja rozmrozić, umyć, oprószyć pieprzem i solą. Następnie rybę obtoczyć mąką i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotową dodać do kapusty. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w cienkie plastry. Rozgrzać masło na patelni, dodać awokado, oprószyć szczyptą soli i smażyć przez 40 sekund na małym ogniu. Potem ściągnąć z ognia i dodać do potrawy. Całość polać sokiem z limonki zmieszanym z cukrem i udekorować zielonym koperkiem oraz natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)