Napój szpinakowy z kiwi i awokado
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2395
Składniki:
- 2 szklanki świeżego szpinaku
- 2 kiwi
- 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
- 1 łyżka kruszonego lodu
- 0,5 awokado
- 0,5 łyżeczki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
Opis przygotowania:
Szpinak, awokado oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miksera. Kiwi obrać ze skory, pokroić na kawałki i dodać do szpinaku w mikserze. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Następnie do całości wlać wodę mineralną, wsypać kruszony lód, zmiksować na jednolitą masę, przelać do szklanki i posypać nasionami chia.
Komentarze (0)