Sałatka z buraczków, cykorii i sera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3481
Składniki:
- 40 g koziego sera twarogowego
- 6 buraczków czerwonych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cykoria
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 opakowanie kiełek rzeżuchy
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Buraczki opłukać, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Cykorię dobrze opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. W rondelku zmieszać oliwę z oliwek, musztardę, ocet winny, szczyptę pieprzu oraz soli i przelać na cykorię. Następnie ułożyć na to buraczki. Ser twarogowy pokroić na kawałki i wyłożyć na buraki. Całość posypać kiełkami rzeżuchy.
Komentarze (0)