
Sałatka z owoców, cykorii, orzechów i sera
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2226

Składniki:
- 200 g orzechów włoskich
- 200 g twarogu koziego
- 4 słodkie jabłka
- 4 gruszki
- 3 mielone goździki
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 1 czerwona cykoria
Opis przygotowania:
Cykorię z owocami umyć i osączyć z wody. Jabłka oraz gruszki pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Cykorię pokroić na małe kawałki i dodać do pokrojonych owoców. Następnie wlać do tego płynny miód, wsypać mielone goździki i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać orzechy włoskie i pokruszony na kawałki twaróg kozi.
Komentarze (0)