Smażone skórki z ryb

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1132
Smażone skórki z ryb
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g skórek łososia
  • 30 g skórek amura lub tuńczyka
  • 1 łyżeczka mielonej papryki chilli
  • sok z połowy cytrynu
  • sól
  • biały pieprz
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Skórki ryb dokładnie umyć, oczyścić z łusek, ości i mięsa rybiego. Następnie oprószyć je z jednej strony solą, pieprzem i papryka mieloną. Rozgrzać olej w rondlu, wrzucić do niego skórki i smażyć na rumiany kolor. Usmażone wyłożyć na talerz i polać sokiem z cytryny.

0 komenatrzy

Podobne przepisy