Sałatka z cukinii i migdałów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2864
Składniki:
- 1 zielona cukinia
- 10 g migdałów
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego
- 1 łyżka sezamu
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz biały
- pęczek kolendry
- garść liści mięty
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w słomkę. Natkę kolendry oraz miętę pokroić drobno. Ziarna sezamu oraz migdały smażyć przez 30 sekund na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Następnie migdały pokroić na kawałki. Powyższe składniki zmieszać ze sobą. Następnie ocet balsamiczny wymieszać z olejem sezamowym, cukrem, szczyptą soli oraz pieprzu i zalać całość. Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce, po czym podać do spożycia.
Komentarze (0)