Sałatka z cukinii i jabłka
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 465
Składniki:
- 2 słodkie jabłka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona, młoda cukinia
- 1 łyżeczka cukru
- 1 gałązka świeżego tymianku
- natka selera
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Jabłka, cukinię oraz zioła umyć i odsączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach do miski. Następnie na tej samej tarce zetrzeć cukinię i dodać do startych jabłek.. Całość skropić oliwa z oliwek i dodać do tego natkę selera. Doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu ziołowego, cukrem i wymieszać, po czym przełożyć na talerz i udekorować świeżym tymiankiem.
Komentarze (0)