Sałatka z buraków, kukurydzy, papryki i bazylii
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3234
Składniki:
- 4 buraczki czerwone
- 4 marchewki
- 1 puszka kukurydzy w zalewie
- 1 czerwona papryka
- 1 duża cebula
- natka pietruszki
- natka kolendry
- garść bazylii
Opis przygotowania:
Buraki i marchew zalać wodą i gotować do miękkości. Następnie odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wyłożyć na talerz. Paprykę pozbawię nasion, pokroić w kostkę i dodać do buraków. Kukurydzę osączyć z zalewy i wyłożyć na talerz. Na kukurydzę wyłożyć drobno pokrojoną cebulę. Natkę pietruszki, kolendry i bazylii pokroić drobno, a następnie dodać do całości. Wszystko oprószyć białym pieprzem i solą.
Komentarze (0)