Sałatka z czarnej fasoli, kukurydzy, marchwi i papryki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5426
Składniki:
- 40 g czarnej drobnej fasoli
- 4 marchewki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 puszka kukurydzy w zalewie
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- natka pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć na 3 godziny w lekko osolonej wodzie, następnie ugotować w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Marchew umyć, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostką. Kolendrę drobno posiekać. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy i razem z pokrojonymi warzywami połączyć z fasolą. Do całości dodać oliwę z oliwek, szczyptę pieprzu i soli, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)