Sałatka z kukurydzy, awokado i fety
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2514
Składniki:
- 250 g kukurydzy w zalewie
- 30 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 1 awokado
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka oleju
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy. Warzywa i awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Obrać cebulę, czosnek, pokroić drobno i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać pokrojone awokado i smażyć przez 2 minuty, potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, przykryć i smażyć do czasu, aż się przyrumieni, wtedy ściągnąć z ognia i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i posypać pokruszoną fetą. Całość posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)