Sałatka z kukurydzy, awokado i fety

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2514
Sałatka z kukurydzy, awokado i fety
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 250 g kukurydzy w zalewie
  • 30 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 awokado
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy. Warzywa i awokado umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Obrać cebulę, czosnek, pokroić drobno i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Do zeszklonych składników dodać pokrojone awokado i smażyć przez 2 minuty, potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, przykryć i smażyć do czasu, aż się przyrumieni, wtedy ściągnąć z ognia i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i posypać pokruszoną fetą. Całość posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów