Sałatka z buraczków, kiełków, sera i orzeszków

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 494
Sałatka z buraczków, kiełków, sera i orzeszków
fot. NatashaBreen (elements.envato.com)

Składniki:

  • 250 g sera pleśniowego brie
  • 100 g orzeszków pinii
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • 4 czerwone buraczki
  • sól

Opis przygotowania:

Kiełki rzodkiewki opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórką do miękkości. Po ugotowaniu buraczki odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry na talerz. Ser brie pokroić w cienkie plastry i dodać do buraczków na talerzu. Całość oprószyć szczyptą soli, posypać kiełkami rzodkiewki oraz orzeszkami pinii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów