Sałatka z buraczków, kiełków, sera i orzeszków
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 749
Składniki:
- 250 g sera pleśniowego brie
- 100 g orzeszków pinii
- 100 g kiełków rzodkiewki
- 4 czerwone buraczki
- sól
Opis przygotowania:
Kiełki rzodkiewki opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Buraczki czerwone przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórką do miękkości. Po ugotowaniu buraczki odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry na talerz. Ser brie pokroić w cienkie plastry i dodać do buraczków na talerzu. Całość oprószyć szczyptą soli, posypać kiełkami rzodkiewki oraz orzeszkami pinii.
Komentarze (0)