Sałatka z boczkiem, wątróbką i jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2624
Składniki:
- 30 g wątróbki drobiowej
- 20 g wędzonego boczku
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki czerwonego octu
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- pęczek rukoli
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rukolę dokładnie umyć, osaczyć z wody, przełożyć na talerz i zalać czerwonym octem. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną w plastry wątróbkę drobiową oraz boczek wędzony. Następnie smażone składniki oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do miękkości. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do rukoli. Jajka zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i w całości dodać do składników. Dodać do tego śmietanę kremówkę, a całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)