Sałatka warzywna z twarogiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1769
Składniki:
- 300 g twarogu kanapkowego
- 12 pomidorków koktajlowych
- 2 zielone ogórki
- 2 szalotki
- 1 kapusta pekińska
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 0,5 łyżeczki czerwonej, ostrej, mielonej papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pekińską pokroić na małe kawałki i przełożyć na talerz. Ogórki pokroić w cienkie plastry i dodać wraz z pomidorkami koktajlowymi do kapusty na talerzu. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ja w drobną kostkę i część z niej dodać do składników na talerzu. Natomiast pozostałą część przełożyć do miski i dodać do niej ser kanapkowy. Szalotki obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Jedna z nich dodać do składników z serem w misce, a drugą dodać do składników na talerzu. Składniki z serem doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i dodać do całości. Wszystko oprószyć mieloną, czerwoną papryką
Komentarze (0)