Jajecznica z łososiem i twarogiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2079
Składniki:
- 250 g wędzonego łososia
- 200 g twarogu śmietankowego
- 4 jajka
- 4 kromki chleba razowego
- 2 łyżki mleka 2%
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pęczek zielonego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Koperek umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie łososia pokroić na małe kawałki i lekko go zrumienić na rozgrzanej oliwie na patelni. Jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Roztrzepane składniki przelać do smażonego łososia na patelni. Wszystko wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Po czym dodać do tego chleb razowy, twaróg śmietankowy i całość posypać pokrojonym wcześniej zielonym koperkiem.
Komentarze (0)