Jajecznica z łososiem i twarogiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2079
Jajecznica z łososiem i twarogiem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g wędzonego łososia
  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 łyżki mleka 2%
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Koperek umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie łososia pokroić na małe kawałki i lekko go zrumienić na rozgrzanej oliwie na patelni. Jajka wbić do kubka, wlać do nich mleko, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać widelcem. Roztrzepane składniki przelać do smażonego łososia na patelni. Wszystko wymieszać i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż jajka się zetną. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Po czym dodać do tego chleb razowy, twaróg śmietankowy i całość posypać pokrojonym wcześniej zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów