Sałatka warzywna z sercem palmy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2533
Sałatka warzywna z sercem palmy
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g serca palmy Palmito w zalewie
  • 50 ml syropu klonowego
  • 4 czerwone papryki konserwowe
  • 2 czerwone buraczki
  • 2 karczochy
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczochy pokroić na kawałki, po czym zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Buraczki czerwone zalać wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanych wcześniej karczochów. Następnie dodać do tego osaczone z zalewy i pokrojone na kawałki serce palmy oraz paprykę konserwową. Całość oprószyć szczypta soli, zalać syropem klonowym dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów