Sałatka warzywna z sercem palmy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2897
Składniki:
- 100 g serca palmy Palmito w zalewie
- 50 ml syropu klonowego
- 4 czerwone papryki konserwowe
- 2 czerwone buraczki
- 2 karczochy
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Karczochy pokroić na kawałki, po czym zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i przełożyć do miski. Buraczki czerwone zalać wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanych wcześniej karczochów. Następnie dodać do tego osaczone z zalewy i pokrojone na kawałki serce palmy oraz paprykę konserwową. Całość oprószyć szczypta soli, zalać syropem klonowym dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków.
Komentarze (0)