Deser z sercem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2050
Deser z sercem

Składniki:

  • pojemnik creme fraiche
  • trochę mleka
  • mała szklanka galaretki porzeczkowej
  • truskawki i listki mięty do dekoracji

Opis przygotowania:

Creme fraiche rozcięczyć z mlekiem aby nabrała konsystencji kremowego sosu. Galaretkę porzeczkową przetrzeć przez sito. Rozcieńczyć galaretkę niewielką ilością wody. W każdy rogu talerz zrobić kleks. Przyrządzoną wcześniej galaretkę napełnić rożek i wycisnąć 3 plamy na nasz kleks. Pociągnąc wykałaczką by powstały serca. Na środek dać truskawki i liście mięty.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów