Chłodnik z rodzynkami i ogórkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1982
Składniki:
- 200 ml jogurtu greckiego
- 100 ml zimnego bulionu warzywnego z kostki
- 2 listki świeżej mięty
- 1 zielony ogórek
- 1 czerwona papryczka chili
- 0,5 szklanki rodzynek
Opis przygotowania:
Papryczkę czerwoną, ogórka oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie papryczkę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do kubka. Rodzynki sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, pokroić drobno i dodać do pokrojonego ogórka. Bulion warzywny na zimno wymieszać z jogurtem greckim, po czym wymieszanymi składnikami zalać rodzynki z ogórkiem. Całość posypać pokrojoną czerwoną papryczką chili i udekorować gałązkami świeżej mięty.
Komentarze (0)