Sałatka z sercami palmy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3059
Składniki:
- 200 g gotowych serc palmy w zalewie
- 2 jajka
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 buraki czerwone
- 2 pomidory
- 2 łyżki zalewy z serc palmy
- 1 główka sałaty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Łodygi selera pokroić w kostkę i dodać do sałaty. Dodać do tego pokrojone w plastry pomidory. Buraki oraz jajka przełożyć do osobnych rondelków, po czym zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Buraki obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do całości. Serca palmy osączyć z zalewy i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i zalać zalewą z serc palmy.
Komentarze (0)