Sałatka z sercami palmy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3059
Sałatka z sercami palmy
fot. From Argentina With Love / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g gotowych serc palmy w zalewie
  • 2 jajka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 buraki czerwone
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki zalewy z serc palmy
  • 1 główka sałaty
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Łodygi selera pokroić w kostkę i dodać do sałaty. Dodać do tego pokrojone w plastry pomidory. Buraki oraz jajka przełożyć do osobnych rondelków, po czym zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Buraki obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do całości. Serca palmy osączyć z zalewy i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli i zalać zalewą z serc palmy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów