Paszteciki grzybowo-serowe

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3244
Paszteciki grzybowo-serowe
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 450 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 g pieczarek
  • 20 g sera pleśniowego brie
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, skropić niewielka ilością letniej wody i wyciąć w nim odpowiednie wzory foremką z otworem w środku. Wycięte ciasto przełożyć na blachę do pieczenia. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać obrany i pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, pokrojoną drobno natkę pietruszki i doprawić pieprzem oraz solą. Smażyć przez 2 minuty na małym ogniu, po czym ściągnąć i osączyć z tłuszczu. Do osączonych składników dodać pokruszony drobno ser pleśniowy, dokładnie wymieszać i nałożyć w otwory ciasta francuskiego. Całość piec w temp. 180 stopni i na złoty kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów