Paszteciki grzybowo-serowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3442
Składniki:
- 450 g mrożonego ciasta francuskiego
- 30 g pieczarek
- 20 g sera pleśniowego brie
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, skropić niewielka ilością letniej wody i wyciąć w nim odpowiednie wzory foremką z otworem w środku. Wycięte ciasto przełożyć na blachę do pieczenia. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać obrany i pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, pokrojoną drobno natkę pietruszki i doprawić pieprzem oraz solą. Smażyć przez 2 minuty na małym ogniu, po czym ściągnąć i osączyć z tłuszczu. Do osączonych składników dodać pokruszony drobno ser pleśniowy, dokładnie wymieszać i nałożyć w otwory ciasta francuskiego. Całość piec w temp. 180 stopni i na złoty kolor.
Komentarze (0)