Sałatka owocowo-warzywna z orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2318
Składniki:
- 5 g orzechów nerkowca
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 pomidory
- 1 papaja
- 1 zielony ogórek
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie awokado przekroić na połówki, potem usunąć pestki, a miąższ wyskrobać łyżeczką, zostawiając jedynie cienką skórkę. Wydrążony miąższ pokroić drobno i przełożyć do miski. Pomidory pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Ogórka obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Papaję obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem z limonki, oprószyć białym pieprzem oraz szczyptą soli, dodać orzechy nerkowca, po czym dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych misek z awokado.
Komentarze (0)