Sałatka owocowo-warzywna z orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2122
Sałatka owocowo-warzywna z orzechami
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 5 g orzechów nerkowca
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 pomidory
  • 1 papaja
  • 1 zielony ogórek
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Następnie awokado przekroić na połówki, potem usunąć pestki, a miąższ wyskrobać łyżeczką, zostawiając jedynie cienką skórkę. Wydrążony miąższ pokroić drobno i przełożyć do miski. Pomidory pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Ogórka obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Papaję obrać ze skóry, przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko zalać sokiem z limonki, oprószyć białym pieprzem oraz szczyptą soli, dodać orzechy nerkowca, po czym dokładnie wymieszać i przełożyć do wydrążonych misek z awokado.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów