Kiełbasa z fasolą i sosem pesto

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2720
Kiełbasa z fasolą i sosem pesto
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g kiełbasy śląskiej
  • 15 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 10 dag tłuczonych orzeszków ziemnych
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek bazylii
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kiełbasę pokroić w plastry i zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Zrumienioną wyłożyć na talerz. Fasolkę szparagową, umyć, odciąć końcówki, przekroić na połowy i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i dodać do kiełbasy.

Przygotować sos pesto: rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojoną drobno bazylię oraz tłuczone orzeszki ziemne. Całość doprawić pieprzem i solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 1,5 minuty, a na koniec dodać do kiełbasy z fasolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów