Kiełbasa z fasolą i sosem pesto
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2720
Składniki:
- 40 g kiełbasy śląskiej
- 15 dag zielonej fasolki szparagowej
- 10 dag tłuczonych orzeszków ziemnych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek bazylii
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kiełbasę pokroić w plastry i zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Zrumienioną wyłożyć na talerz. Fasolkę szparagową, umyć, odciąć końcówki, przekroić na połowy i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i dodać do kiełbasy.
Przygotować sos pesto: rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojoną drobno bazylię oraz tłuczone orzeszki ziemne. Całość doprawić pieprzem i solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 1,5 minuty, a na koniec dodać do kiełbasy z fasolą.
Przygotować sos pesto: rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojoną drobno bazylię oraz tłuczone orzeszki ziemne. Całość doprawić pieprzem i solą, dokładnie wymieszać, smażyć przez 1,5 minuty, a na koniec dodać do kiełbasy z fasolą.
Komentarze (0)