Grzyby marynowane z makaronem orzo
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3428
Składniki:
- 30 g makaronu orzo
- 20 dag czerwonej fasoli
- 1 słoiczek marynowanych grzybów (prawdziwki, podgrzybki )
- 1 pęczek szpinaku
- 1 słoiczek oliwek z zieloną papryką
- 2 pomidory
- 2 łyżki śmietany
Opis przygotowania:
Fasolę moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przełożyć na talerz. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do fasoli. Makaron zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić i przełożyć na talerz. Na makaron wyłożyć marynowane grzyby (bez zalewy). Pomidory pokroić na kawałki i dodać do szpinaku. Oliwki wyłożyć na szpinak. Polać śmietaną pomidory i fasolę.
Komentarze (0)