Sałatka warzywna z łososiem i chlebem orkiszowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 875
Składniki:
- 300 g filetów z wędzonego łososia
- 4 kromki chleba orkiszowego
- 4 rzodkiewki
- 4 całe migdały
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju lnianego
- garstka świeżej roszponki
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić na kawałki. Następnie plastry wędzonego łososia wyłożyć na talerz i posypać je startą marchewką, pokrojoną rzodkiewką i papryką. Dodać do tego orzechy nerkowca, migdały i roszponkę. Całość skropić olejem lnianym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzem ziołowym i podawać z chlebem orkiszowym.
Komentarze (0)